Stresscoaching

Naturbaseret stresscoaching

Naturen trækker i mig - med sin ro og de fantastiske grønne farver, og jeg elsker at - bare være - i naturen.

Naturen er for mig nærmest magisk, og den kan bruges som en del af behandlingen, hvis man lider af stress, angst, depression eller traumer. Forskning viser nemlig, at lige så snart vi træder ud i det grønne, så gavner det både vores fysiske og psykiske helbred, og i dag bruges natur-terapi blandt andet til at behandle mennesker, der lider af stress.

Vi behøver ikke ty til vildmarken for at opnå en effekt fra naturen, og vi behøver heller ikke glemme alt om det moderne liv, smide mobiltelefonen og computeren væk og flytte langt ud i skoven og bo i en jordhule.

Selv en lille dosis natur kan have en stor, positiv effekt på vores velbefindende.


At bryde et stressende mønster kan være en sej proces! Første skridt er at få øje på, at man er stresset, næste skridt er at opdage et mønster, og alt for mange opdager det desværre for sent.

Derefter er det et stort og sejt skridt at bryde dette mønster, og her kan jeg hjælpe dig, hvis du er stresset og alt for meget i dit hoved - plaget af tankemylder. For stress kan afhjælpes med professionel hjælp og med naturen som værktøj, så du igen kan få balance og overskud igen.

På egen krop har jeg oplevet naturens healende kræfter, og jeg har derfor uddannet mig til naturbaseret stresscoach. Coaching i naturen er et effektivt værktøj til at afhjælpe stress.; naturen byder på skønhed og simpelhed og er et perfekt sted at komme ned i tempo og finde ro, styrke og glæde.

Som naturbaseret stresscoach er jeg uddannet i at hjælpe stressramte med at bruge naturen som indgang til udvikling og heling efter stress. Jeg bruger værktøjer og øvelser, der er udviklet, så de understøtter processen og progressionen i stresscoaching.

Hvert enkelt stresscoaching-redskab er koblet sammen med specifikke øvelser i naturen, og som stresscoach har jeg en dyb indsigt i, hvordan redskaberne virker, så jeg kan danne mit helt eget faglige naturbaserede fundament. Kombinationen af en fast ramme og struktur sammen med øvelserne i naturen er med til at skabe mere indre ro og afsæt for at komme videre under og efter stress, og samtidig arbejdes der proaktivt at reducere risikoen for tilbagefald.

Jeg tilbyder derfor forløb med naturbaseret stresscoaching.

Et forløb strækker sig normalt over seks samtaler, der alle er 1:1 sessioner, hvor klienten inviteres ud i naturen. Undervejs arbejder vi blandt andet med stress-symptomer, søvn og mental restitution, og der bruges i forskellige øvelser til at løse op for stressende problematikker. Øvelserne kan hjælpe med at aktivere både de primære og de sekundære sanser, og med bevægelse i naturen, ro og fordybelse kan jeg hjælpe stressramte med at få overskud igen.

Ved den første samtale taler vi blandt andet om stress, stresssymptomer, søvn og mental restitution samt om hvordan naturens naturlige rytmer og balance kan hjælpe med at få stressen ud af kroppen.

Ved den anden samtale taler vi om mulighederne for at tage ansvar for eget liv og anerkende dette ansvar. Vi vil også arbejde med tanker og opmærksomhed, og derudover vil vi bruge naturen til af afhjælpe tankemylder.

Ved tredje samtale kigger vi blandt andet på dit Livshjul. Ved Livshjulet kigger vi ind i de ting, der fylder i dit liv lige nu, og med naturens hjælp skal vi arbejde med at afklare stressfaktorer i forhold til de nævnte livsområder.

Når vi arbejder med stress og forebyggelse af stress, er det helt grundlæggende at arbejde med afklaring af værdier, og dette forventer jeg, at vi fokuserer på ved fjerde samtale. Vi går et spadestik dybere på det ubevidste plan.

Ved den femte samtale skal vi arbejde videre med koblingen mellem værdier og arbejdsliv for at skabe den gode balance. Her samles alle forgreningerne fra de første fire samtaler i et livslangt billede for at få øje på mønstre og adfærd og indsigter for gennem denne opmærksomhed at kunne træffe valg og prioritering i livet.

Sjette og sidste samtale er planlagt som afrunding af forløbet, og ved denne samtale vil jeg præsentere dig for yderligere metoder til at minimere stress.

Alle samtaler foregår udenfor, og hver gang inddrages naturen ved hjælp af forskellige øvelser – ofte i ro, så vi kan få stressen ud af din krop.

Har du symptomer på stress, så kontakt mig for en uforpligtende samtale, om hvordan jeg netop kan hjælpe dig med at få mere ro i krop og sind.


Jeg er uddannet Naturbaseret Stresscoach ved Naturrefugium i 2021: https://naturrefugium.dk/ny-academy/ny-naturbaseret-stresscoach-uddannelse/

 

© 2023 Hjerteguld.dk, alle rettigheder forbeholdes
Drevet af Webnode Cookies
Lav din egen hjemmeside gratis!